Primacy - Premiär för ny plastkortskrivare från Evolis  

Primacy - den ultimata plastkortsskrivaren

En perfekt balans av kvalitet, flexibilitet och användarvänlighet!

Evolis, vår leverantör och samarbetspartner under mer än tio år, lanserar nu den andra skrivaren i sin nya plastkortsskrivarfamilj, den snabba och eleganta Primacy. Kombinationen av avancerad teknik och användarvänlighet ger Primacy en kvalitet, flexibilitet och snabbhet som är svår att matcha. Att olika former av plastkortsproduktion är en intressant och snabbt växande marknad är det inget tvivel om.

Flexibel på många olika sätt
Primacy är en genomtänkt och anpassningsbar skrivare som ständigt levererar resultat av bästa kvalitet. Plastkortsskrivaren levereras med både USB och Ethernet och finns både med röd och blå front. Beroende på användningsområde kan Primacy levereras anpassad för enkel- eller dubbelsidiga utskrifter samt med kodningsenheter för magnetremsa, chip-kort och kontaktlösa kort. Alla dessa alternativ kan även monteras i efterhand, vilket gör Primacy väldigt flexibel och ger skrivaren möjlighet att växa tillsammans med användaren. Primacy kan även skriva ut en mängd olika streckkoder som sedan snabbt kan läsas med en streckkodsläsare eller mobiltelefon.

En genomtänkt skrivare med snabba utskrifter
Primacy är utformad för det medelstora företaget som kräver bra, snabba och tillförlitliga resultat till ett lågt och marknadsmässigt pris. Med ett kortmagasin och ett utmatningsfack för 100 kort går det smidigt att skriva ut många kort i taget utan uppehåll. Primacy skriver ut korten märkbart snabbare än sina föregångare, storsäljarna Pebble och Dualys, och producerar ett monokromt enkelsidigt kort på 4,5 sekunder, ett enkelsidigt plastkort i fyrfärg på 17,5 sekunder och ett dubbelsidigt plastkort med fyrfärg på ena sidan och svart på andra sidan på 25 sekunder.


Tyst och användarvänlig
Primacy är en plastkortsskrivare för medelstora till stora utskriftsvolymer som är byggd för att passa i en kontorsmiljö och kombinerar användarvänlighet med tysta och snabba utskrifter som alltid är av högsta kvalitet. De nya Evolis HighTrust-färgbanden är utformade för att på ett enkelt sätt leverera förstklassiga resultat. Den speciella färgbands-kassetten monteras enkelt i maskinen och tack vare ett chip identifierar Primacy vilket färgband som används och ställer automatiskt in skrivaren efter detta.

Fyrfärg - enfärgat - signatur - hologram - scratch off
Fyrfärgsband (YMCKO) är de mest använda färgbanden, men ibland vill man bara köra fyrfärg på halva kortet som vid exempelvis ett foto-ID. Då är halvpanelbandet en perfekt kostnadsbesparare. För att spara ännu mer finns enfärgsband i svart, guld, silver, rött, grönt, blått samt vitt. Man kan även använda signaturband för skrivfält, hologramband som skyddar mot bedrägerier samt scratch-off-band för kort med exempelvis engångskoder eller hemliga nummer som plockas fram genom att kortet skrapas likt en skraplott. Alla dessa färgband kan sedan skrivas ut på en mängd olika sorters plastkort i färgerna vitt, svart, guld och silver. Det finns även plastkort med förstansade hål och tillhörande hållare, vilka exempelvis kan användas som besöks- eller ID-kort. De många valmöjligheterna gör det enkelt att producera unika plastkort som är specialanpassade efter kundens önskemål.

Färdig att användas
Primacy levereras komplett med USB-kabel, nätadapter samt den viktiga rengöringssatsen för att hålla skrivaren fri från smuts och skadliga partiklar. I kartongen får man även en CD-skiva innehållandes handbok, drivrutiner och Evolis PremiumSuite som är den nya programvaran för hela Evolis nya produktfamilj.

Primacy vs Zenius
Primacy är den andra skrivaren som lanseras baserat på Evolis nya designplattform - vilken har både likheter och skillnader jämfört med lillebror Zenius. Båda skrivarna hanteras enkelt från Evolis PremiumSuite programvara och kan beställas eller uppgraderas med kodningsenheter för magnetremsa, chip-kort och kontaktlösa kort. Den nya standarden för färgband, Evolis HighTrust, fungerar för båda skrivarna men Primacy har fler valmöjligheter då den även kan hantera längre färgband med större kapacitet. Till Primacy kan man köpa en kassett med YMCKO-färgband för 250 kort istället för endast 100 kort som Zenius kassett har.

Primacy är byggd för större arbetsbelastning och har ett kortmagasin och utmatningsfack för 100 kort. Zenius kan hantera 50 kort i kortmagasinet och 20 kort i utmatningsfacket. Det är relativt stor skillnad på de olika skrivarnas prestanda. Zenius skriver upp till 150 fyrfärgskort per timme medan Primacy hinner med 210. När man jämför monokroma utskrifter skriver Zenius upp till 500 kort per timme samtidigt som Primacy skriver upp till 850 kort. Zenius levereras med 2 års garanti och Primacy med 3 års garanti, i båda fallen är både maskin och skrivhuvud inkluderat, med kravet att maskinerna skall rengöras enligt klara intervall och regler.

Datablad och produktvideo
Datablad Evolis Primacy
Produktvideo Evolis Primacy

Datablad Evolis Zenius
Produktvideo Evolis Zenius

Läs gärna mer om Zenius här.

Kontakta oss gärna via telefon, 070-760 53 92, eller skicka oss ett mail så berättar vi mer om de nya plastkortsskrivarna och varför de är en sådan stor succé på marknaden.